Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@22:27:46 GMT

ماجرای قطع دست عرفان و عمل پیوند نادر در بیمارستان ساری

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۳۲۳۵۸

ماجرای قطع دست عرفان و عمل پیوند نادر در بیمارستان ساری

ساری – کنجکاوی کودکانه عارفان ۱۱ ساله سبب شد تا دستش را در یک حادثه از دست دهد ولی با تلاش پزشکان، عمل پیوند اندام فوق تحتانی در ساری بر روی او انجام شده و این عمل در نهایت موفقیت آمیز بود.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: نزدیک به بهار بود و عرفان با بچه‌های دیگر در کناره شالیزار بازی می‌کرد؛ کنجکاوی کودکانه او را به بالای تراکتور برداما لحظه‌ای پاهایش سُر خورد و در نهایت تیغه تیز ابزار شخم دست کوچک عرفان را از تن جدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال اما عرفان، پسر ۱۰ ساله‌ای که دست خود را از دست داده بود، با همت پزشکان سلامت خود را بدست آورده و می‌گوید: با پسرخاله و دختردایی‌ام در زمین کشاورزی بازی می‌کردیم زمانی که دایی‌ام برای سم‌پاشی رفته بود من خسته شدم و کنار تراکتور رفتم.

در ادامه حرفش می‌گوید: بین تراکتور میله‌ای قرار داشت که می‌چرخید و یک لحظه سرم گیج رفت و پاهایم سُرخورد و به این میله خوردم و چرخید و دستم را از دست دادم.

دکتر میثاق شفیع‌زاد، رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) ساری، در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه باکودک ۱۱ ساله‌ای که بر اثر حادثه ناگهانی در زمین شالیزاری دچار قطع و له‌شدگی اندام فوقانی در ناحیه بازو شد، گفت: این کودک از شهر مجاور به این بیمارستان ارجاع داده شد و دکتر رضوی‌پور و دکتر فرسویان دو تن از پزشکان این مرکز این پیوند را انجام دادند.

وی با بیان اینکه معمولا زخم در له‌شدگی عضو بسیار کثیف و شرایط خوبی برای عفونت دارد و به همین دلیل امکان نگرفتن پیوند بسیار بالا است، افزود: کودکان به سبب آن که عروق ریزی دارند پیوند کردن آن کار بسیار سختی است.

رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) ساری با اشاره به اینکه این قطع عضو در ناحیه بازو بود، آن را جزو موارد بسیار سخت و دشوار برشمرد و گفت:این امر ریسک عدم پیوند را بالا می‌برد.

وی با بیان اینکه این پیوند برای دومین بار در این بیمارستان انجام شده است، گفت: در سه سال قبل که برای اولین بار این جراحی انجام شد به دلیل وجود عفونت بالای مکان کندگی دست، متاسفانه امکان نگه داشتن پیوند وجود نداشت اما خوشبختانه در این عمل پس از گذشت سه هفته، زخم تمیز بوده و همکاران توانستند به موفقیت برسند.

بستر مناسب برای ارائه خدمت پیوند عضو در بیمارستان وجود دارد

دکتر شفیع‌زاد با بیان اینکه اولین پیوند اندام فوقانی ازناحیه بازو استان در بیمارستان امام خمینی(ره) ساری انجام شده است، افزود: با توجه به تیم متخصص پزشکی و تجهیزات و امکانات لازم بستر مناسب برای ارائه خدمت در این بیمارستان وجود دارد.

دکتر حسین فرسویان، جراح عروق نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: عصر روز ۲۶ اسفندماه از گلوگاه تماس گرفتند که یک پسر ۱۱ ساله عضو بالای بازویش قطع شده است که اقدامات اولیه برای بیمار انجام و به بیمارستان امام خمینی(ره) ساری منتقل شد.

وی افزود: شرایط بیمار به دلیل سن کم، مکان عضو قطع‌شده و له‌شدگی عضلات بسیار منحصر به فرد بوده است که عوارض ناشی از پیوند، ریسک عفونت و ... را افزایش می‌داد که پس از انتقال بیمار در مرحله نخست پیوند شریان اصلی بازو و دو ورید اصلی بازو انجام شد و سپس همکاران ارتوپدی اقدامات اولیه را انجام دادند.

دکتر فرسویان نخستین اقدام در قطع عضو را زنده نگهداشتن آن دانست و ادامه داد: پس از عمل، نبض بازگشت و دست گرم و رنگ عضلات تغییر کرد  که این مسئله سبب پیش‌بینی موفقیت‌آمیز بودن پیوند عضو بود.

این جراح عروق با بیان اینکه به دلیل ضایعه، پیوند عصب و عضله در این مرحله انجام نشد، گفت: بیمار پس از عمل بهI.C.U  منتقل و سرم‌تراپی و جایگزینی خون برای آن انجام شد.

وی به شستشوی عضو پس از جراحی اشاره کرد و افزود: با همکاری دکتر رضوی‌پور جراح دست، استخوان‌ها ثابت و عضلات ترمیم شد و به خاطر کندگی امکان ترمیم عصب در آن زمان میسر نبود به همین دلیل شستشوهای متعدد انجام و ان‌شاالله ترمیم عصب نیز به زودی انجام می‌شود.

پس از سه هفته از پیوند، دست زنده است

دکتر فرسویان یکی از عوارض این عمل را عفونت دانست وعنوان کرد: خوشبختانه سه هفته از این عمل گذشته و بیمار دچار عوارض نشده است که امیدواریم بیمار مرخص شود.

این جراح عروق با بیان اینکه این جراحی یک کار تیمی بود، گفت: بسیاری از زحمات ما بر دوش متخصصین بیهوشی بود که ما مجبور بودیم روزانه دست بیمار را شستشو دهیم و در دوهفته اول بیمار درI.C.U  بود که در این مرحله مصرف داروها به‌ویژه داروهای ضد انعقاد بسیار مهم بود و دستیاران جراحی، ارتوپدی، متخصصین بیهوشی و کارکنان I.C.U نقش بسزایی در این موفقیت داشته اند.

وی افزود: این عمل به صورت عمل‌های اورژانس است و به همین دلیل باید ساختار لازم برای آن انجام شود که در چند نقطه کشور این کار انجام می‌شود و به دلیل سن پایین بیمار و بالا بودن سطح قطع عضو این عمل منحصر به فرد بوده است.

دکتر رضوی پور، جراح دست نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، به شرایط بیمار اشاره کرد و گفت: دست بیمار به دلیل قرار گرفتن در دستگاه کشاورزی له شده بود و مطمئن نبودیم که این عمل چقدر دوام دارد و دکتر فرسویان در شرایط اورژانسی اقدامات اولیه را انجام دادند و در مراحل مختلف نیز استخوان‌ها ترمیم شد.

وی با بیان اینکه له‌شدگی عصب بسیار زیاد است، افزود: در مرحله بعدی از پاهایش پیوند عصب به دست انجام می‌شود تا بتواند دست‌ها را به راحتی حرکت دهد واکنون سه هفته از پیوند دست گذشته و دست زنده است.

دانش پزشکی در روند تکاملی خود خدمات ارزنده‌ای ارائه کرده که در این میان، پیوند اعضا از جایگاه ویژه‌ای برخوردار و امروزه با پیشرفت علم پزشکی پیوند دست یک امر محقق شده است، به‌طوری که اولین عمل موفق پیوند دست دقیقا بیست سال پیش در فرانسه انجام شده و ایران نیز جزو اولین کشورهای خاورمیانه بوده که در سال‌های اخیر عمل پیوند دست در آن انجام شده است.

عرفان جزء بی‌شمار کودکان معصوم و کنجکاوی است که حادثه در کمینشان است اما نزدیکی او به مرکز پیوند، وجود ساختارهای لازم و رسیدن در ساعات طلایی، این فرصت دوباره را به او داد تا به داشتن دوباره دستش امیدوار باشد، دستی که علاوه بر کارکرد روزانه‌اش در ظاهر فرد و ایجاد حس روانشناختی و هیجانی مثبت موثر است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۳۲۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جانباختن تلخ نخبه کنکور سراسری در ویلای شخصی پدر

زکریا اشکپور مدیر روابط عمومی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار داشت: ساعت ۱۱ امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت، خبر گازگرفتگی حادثه به مرکز ارتباطات اورژانس مازندران اعلام و درخواست بالگرد توسط درمانگاه محمدآباد داده شد که بلافاصله بالگرد اورژانس به پرواز در آمد.

در این حادثه دکتر سید احمد نصرالهی جراح دندانپزشک و پرسنل بیمارستان امام ساری به همراه فرزندش سیداسماعیل نصرالهی نخبه و رتبه برتر کنکور سال گذشته رشته علوم انسانی بر اثر نشت گاز در ویلای شخصی خود در روستای پاجی و میانای ساری دار فانی را وداع گفتند.

این مسئول تصریح کرد: همسر دکتر نصرالهی نیز به دلیل مسمومیت با مونوکسید کربن دچار افت سطح هوشیاری شده بود ولی با انجام لوله‌گذاری در نای نیاز به انتقال به مرکز درمانی داشت که به شهرستان ساری و بیمارستان امام خمینی (ره) منتقل شد.

دیگر خبرها

  • تا کنون حدود ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است/
  • جوان مرگ مغزی به ۵ بیمار در مشهد زندگی دوباره بخشید
  • حیات دوباره ۵ بیمار با اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد
  • جان باختن پدر و فرزند در ویلای شخصی
  • جانباختن تلخ نخبه کنکور سراسری در ویلای شخصی پدر
  • اهدای اعضای دانش آموز ۱۳ ساله اهل لالی به ۳ بیمار
  • نجات جان ۶ بیمار با اهدای اعضای بیمار ۴۴ ساله مشهدی
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌ بخش جان ۶ بیمار
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌بخش جان ۶ بیمار